Om Catchwell

Vi ger dig förutsättningar

Att göra rätt från början

symbol catchwell

Om oss

CatchWell erbjuder rådgivning, vetenskapliga och regulatoriska experttjänster samt informationsprodukter för kosttillskott och växtbaserade läkemedel. Vi underlättar för företag som hanterar egenvårdsprodukter, att följa regelverk, ta evidensbaserade beslut, frigöra tid och tillhandahålla bra och säkra produkter till konsumenten och att skapa möjligheter för företaget.

För många är det självklart att man kollar recensioner och fakta innan man till exempel bokar en resa. Lika självklart bör det vara att innan man tar in nya produkter i sortimentet gör bakgrundskontroller, eftersom produkterna kommer att kunna användas av tusentals konsumenter.

Bakgrundskontroller och kvalitetssäkring av produkter handlar främst om att göra det enklare för företag att göra rätt. Att skapa systematik för hur man tar fram och använder de uppgifter som finns tillgängliga för en produkt blir även en viktig del i helhetsbedömningen och compliance av produkten. 

Våra tre affärsområden är CatchWell Solution, CatchWell Akademi  och CatchWell Informed. Nedan kan du läsa om hur vi kan hjälpa just dig. Välkommen att kontakta oss direkt!

Historien om CatchWell

CatchWell grundades av Senia Johansson som är farmacie doktor i ämnet farmakognosi och hon har under 25 års tid arbetat med frågor inom gränsområdet naturprodukter, vilket omfattar såväl kosttillskott som växtbaserade läkemedel. Senias mål är att konsumenter ska ha säkra produkter samt att öka trovärdigheten inom detta område.

CatchWell grundades för att hjälpa företag att lösa problem och komma vidare i beslutsprocessen när det till exempel handlar om;

  • Rådgivning och utbildning
  • Att ta in nya produkter i sortimentet
  • Att utvärdera dokumentation
  • Produktens syfte och innehåll
  • Vad man får påstå om produkter
  • Märkning och marknadsföring av produkter
  • Hur man besvarar skrivelser från myndigheter

Professionell samarbetspartner

CatchWell är en professionell samarbetspartner som har erfarenhet av hur man som företag kan tillämpa reglerna för sina kosttillskott och växtbaserade läkemedel. Vi erbjuder rådgivning, utbildning, informationstjänster samt vetenskapliga och regulatoriska konsulttjänster, vilket skapar en trygghet för din produkt och ditt företag.

Vi tror att affärsnyttan för våra kunder blir som störst när lösningen redan finns där. CatchWells digitala tjänster är tillgängligt när som helst och var som helst. Det ger dig som kund möjlighet att använda tjänsterna när det passar dig bäst. 

Varför anlita oss?

Vi har lång och unik erfarenhet inom området från såväl forskning, myndighet, företag och branschorganisation. Vi har arbetat med vetenskapliga och regulatoriska frågeställningar för kosttillskott och växtbaserade läkemedel i mer än 25 år, vilket omfattar produktutveckling, kvalitet, säkerhet, effekt och produktinformation, inklusive marknadsföring. Nedan kan du läsa om hur vi kan hjälpa dig. Välkommen att kontakta oss direkt! 

Så kan vi hjälpa dig

Man gnuggar pannan och funderar på en lösning på sitt problem och om han ska söka rådgivning

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning och fungerar som ditt bollplank. Vi kan till exempel hjälpa er med att bevaka lagförslag och formulera budskap inom områden som regulatoriska strategier, myndighetsdialoger och vetenskapliga frågor.

Experttjänster

Våra paketerade expertlösningar är ett smart alternativ när du vill stärka upp med specialistkompetensen för en specifik uppgift. Våra expertlösningar är baserade på lång erfarenhet från liknande projekt.

Kvinna framför dataskärm tittar koncentrerat

Webbkurser

Med våra webbkurser får ni möjlighet till kompetensutveckling online. Ett effektivt upplägg som ger hela organisationen möjlighet till vidareutbildning lättillgängligt framför datorn, läsplattan eller mobilen.

Åhörare lyssnar på en föreläsare och antecknar

Utbildning

Vi håller flera olika utbildningar i regulatoriska frågor, allt för att du och dina kollegor ska ha möjlighet att “göra rätt från början”. Vi har färdiga utbildningar men skräddarsyr även utbildningar för era behov.

Kvinna sitter framför en dator på kvällen och tittar fokuserat på skärmen

Kunskapsbanken

CatchWell Informed är din egen kunskapsportal. På Kunskapsbanken kan du se våra informationsfilmer, ta del av våra vägledningar, fördjupa din kunskap i din egen takt, när det passar dig.

Äldre man granskar dokumentation med förstoringsglas

Utredningar

Vi hjälper företag med mindre och större utredningar. Det kan handla om att ge er en bra grund för strategiska vägval och utvärderingar samt underlag i såväl er interna som externa kommunikation.

Anlita en expert till fast pris

Utnyttja
möjligheterna