Jag är intresserad av

Experttjänst "Påståenden"

Rådgivning om vilka hälsopåståenden du får göra om ditt kosttillskott och dess ingredienser

Kontaktuppgifter

Varmt välkommen att kontakta oss!

Har du några frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta oss, använd gärna vårt kontaktformulär nedan.

Adress

E-post

Telefon

Org.nr

experttjänst "Påståenden"

En vanlig fundering många företag har är vilka påståenden om hälsoeffekter man får göra för sitt kosttillskott och för de ingredienser som kosttillskottet innehåller. Samtidigt vill konsumenten veta varför man ska konsumera kosttillskottet och vilken påverkan det har på hälsan. Men det finns begränsningar i vad man får påstå om kosttillskottets hälsoeffekter. Det finns nämligen särskilda regler kring vilka närings- och hälsopåståenden som får användas i märkningen och marknadsföringen av kosttillskott. Påståenden om hälsa som görs om kosttillskott ska baseras på vetenskapliga fakta och får inte vilseleda konsumenten.

Reglerna för hur man får göra närings- och hälsopåståenden om livsmedel, inklusive kosttillskott, är gemensamma för hela EU och gäller all typ av marknadsföring, till exempel annonser, reklam, muntlig information vid försäljning, internet samt märkningen av produkten. Det är endast godkända närings- och hälsopåståenden som får användas alternativt påståenden som befinner sig på on-holdlistan. Låt oss sammanställa vilka påståenden som är möjliga att göra för just ditt kosttillskott och dess aktiva ingredienser. Välkommen att höra av dig till oss!

Vi skickar kostnadsfri offert

Fyll i formuläret och berätta vilken typ av rådgivning du behöver hjälp med när det gäller regulatoriska och/ eller medicinska frågeställningar för kosttillskott och växtbaserade läkemedel. Vi tar fram en kostnadsfri offert utifrån de tjänster som ni behöver. Offerten är förbehållslös och kostar ingenting att begära.

Kontakta oss om Experttjänst