Experttjänst

Potential

Satsa på rätt produkt

Söker du en expert på kosttillskott och växtbaserade läkemedel?

Potential

Är din nästa produkt ett säkert kort?

Potential

Har du ett förslag på en ny produkt? Ju mer du vet och kan visa om din produkt desto bättre. Givetvis behöver du tidigt i processen säkerställa att innehållet och syftet med produkten är tillåtet. Eftersom det kan vara svårt att hitta rätt information är det lätt hänt att beslutsprocessen drar ut på tiden och det finns en risk att du missar en affärsmöjlighet. Vi kan hjälpa dig att ta reda på mer om produkten, så att du får ett bättre beslutsunderlag.

Klassificering

Hälsopåståenden

kosttillskott

Lagar & Regler

År av erfarenhet

Vi har gedigen erfarenhet inom våra kärnområden. Senia har framgångsrikt hjälpt företag, myndigheter och forskningsinstitut rörande kosttillskott och växtbaserade läkemedel.

0 +
års erfarenhet
0 +
granskningar
0 +
Produkter

Lär känna din produkt

Har du ett förslag på en ny produkt? Precis som du, vill inte inköpare på olika försäljningskanaler satsa på osäkra kort. Ju mer du vet och kan visa om din produkt desto bättre. 

Satsa på rätt produkt

Satsa på rätt produkt

Med experttjänsten “Potential” får du svar på i ett tidigt skede om det finns några regulatoriska hinder för din nya produkt.

Finns det några hinder för din produkt?

Har du ett förslag på en ny produkt? Du behöver tidigt i processen säkerställa att innehållet och syftet med produkten är tillåtet. Eftersom det kan vara svårt att hitta rätt information är det lätt hänt att beslutsprocessen drar ut på tiden och det finns en risk att du missar en affärsmöjlighet. 

Experttjänsten "Potential"

Vi kan hjälpa dig att ta reda på mer om produkten, så att du får ett bättre beslutsunderlag. Ett försäljningsargument för din produkt är givetvis vilka effekter den har. Men om vi ska vara ärliga så finns det många produkter som inte kan uppfylla de effekter som en återförsäljare utlovar, eller så är försäljningsargumenten inte möjliga att göra gentemot kunder. Därför bör man fastställa om de påstådda effekterna är evidensbaserade och trovärdiga och om de påståenden som en återförsäljare anger verkligen är möjliga att göra för en produkt som ska säljas i Sverige. Låt oss ta reda på om det finns några regulatoriska hinder för din nya produkt.

Tjänsten passar dig;

Experttjänst: Potential

Expert

Senia Johansson, Ph.D.(Pharm)

Tjänst

Utvärdering om det finns regulatoriska hinder för din produkt

Upplägg

Löpande och/eller projektbaserad

Låt oss hjälpa dig att göra rätt från början!

Faq

Vanliga frågor

Företaget skickar underlaget som givits från leverantören eller tagits fram av företaget.

CatchWell gör en bedömning av underlaget samt gör en egen efterforskning. Vidare görs en utvärdering av lagligheten av produktens innehåll. Efter slutförd genomgång skickas en rapport till företaget tillsammans med expertens rekommendationer. Observera att denna tjänst inte är en säkerhetsutredning. Utvärderingen utgår från att produkten ska säljas på den svenska marknaden.

Senia har mer än 25 års erfarenhet från olika roller inom forskning, myndighet, branschorganisation och företag och har arbetat såväl som specialist som chef med fokus på vetenskapliga och regulatoriska frågeställningar för växtbaserade läkemedel och kosttillskott. Det omfattar områden som produktutveckling, kvalitet, säkerhet, effekt och produktinformation inklusive marknadsföring.

Efter att vi fått information om uppdraget från dig och gemensamt diskuterat upplägget och behov tar vi gärna fram en offert.

Har du fler frågor?

Fyll i och skicka formuläret nedan.