Experttjänst

Påståenden

Gör sanna och korrekta påståenden

Söker du en expert på kosttillskott och växtbaserade läkemedel?

Påståenden

Varför ska konsumenten köpa din produkt?

Påståenden

En vanlig fundering som företag har är vilka påståenden om hälsoeffekter man får göra för sitt kosttillskott och för de ingredienser som kosttillskottet innehåller. Det finns särskilda EU-regler kring vilka närings- och hälsopåståenden som får användas i marknadsföring av livsmedel inklusive kosttillskott. 

Klassificering

Hälsopåståenden

kosttillskott

Lagar & Regler

År av erfarenhet

Vi har gedigen erfarenhet inom våra kärnområden. Senia har framgångsrikt hjälpt företag, myndigheter och forskningsinstitut rörande kosttillskott och växtbaserade läkemedel.

0 +
års erfarenhet
0 +
granskningar
0 +
Produkter

Olika typer av påståenden

Även påståenden om hälsa klassificeras på olika sätt och påverkar i sin tur vilka regler du måste följa. Vilket typ av påstående vill och får du säga om din produkt?

Korrekta påståenden

Korrekta påståenden

Med experttjänsten “Påståenden” har vi gjort det enkelt för dig att få veta vilka godkända närings- och hälsopåståenden som du kan använda i märkning och marknadsföring av livsmedel som kosttillskott

Hälsopåståenden i märkning och marknadsföring

En vanlig fundering företag har är vilka påståenden om hälsoeffekter man får göra sitt kosttillskott och för de ingredienser som kosttillskottet innehåller. Låt oss besvara den frågan åt dig. Det finns särskilda regler kring vilka närings- och hälsopåståenden som får användas i marknadsföring av livsmedel inklusive kosttillskott. 

Experttjänsten "Påståenden"

Reglerna för hälsobudskap är gemensamma för hela EU och gäller all typ av marknadsföring, tex annonser, reklam, muntlig information vid försäljning, internet samt märkningen av produkten. Det är endast EU-godkända närings- och hälsopåståenden som får användas alternativt påståenden som befinner sig på on-holdlistan (botanicals). Låt oss sammanställa vilka påståenden som är möjliga för din produkt.

Tjänsten passar dig;

Experttjänst: Påståenden

Expert

Senia Johansson, Ph.D.(Pharm)

Tjänst

Utvärdering av möjliga hälsopåståenden för produkten och dess ingredienser

Upplägg

Löpande och/eller projektbaserad

Våra andra paketerade experttjänster

Låt oss hjälpa dig att göra rätt från början!

Faq

Vanliga frågor

För bedömning om möjliga närings- och hälsopåståenden för specifika ingredienser skickar företaget en produktspecifikation för befintlig produkt till CatchWell, alternativt vilka ingredienser man önskar få undersökta.

 CatchWells expert undersöker vilka möjliga närings- och hälsopåståenden som finns för de specifika ingredienserna samt villkoren för påståendena, vilket sammanställs och skickas som en rapport till företaget.

Senia har mer än 25 års erfarenhet från olika roller inom forskning, myndighet, branschorganisation och företag och har arbetat såväl som specialist som chef med fokus på vetenskapliga och regulatoriska frågeställningar för växtbaserade läkemedel och kosttillskott. Det omfattar områden som produktutveckling, kvalitet, säkerhet, effekt och produktinformation inklusive marknadsföring.

Efter att vi fått information om uppdraget från dig och gemensamt diskuterat upplägget och behov tar vi gärna fram en offert.

Har du fler frågor?

Fyll i och skicka formuläret nedan.