Experttjänst

Compliance

Märkningsgranskning: Gör reklam och märkning på rätt sätt

Söker du en expert på kosttillskott och växtbaserade läkemedel?

Compliance

Ger Du konsumenten säker och korrekt information?

Compliance

Är du osäker på om din märkning eller marknadsföring är korrekt och följer regelverken? Det är inte så konstigt. Det är många regler att hålla reda på och man blir lätt hemmablind när man granskar sina egna texter. Felaktig märkning eller marknadsföring kan även bli en kostsam historia. Oavsett storlek på företaget och antal produkter som säljs, och även om du köper in produkter med färdig märkning, så är du som livsmedelsföretagare ansvarig för att märkning och övriga regler följs.

Klassificering

Hälsopåståenden

kosttillskott

Lagar & Regler

År av erfarenhet

Vi har gedigen erfarenhet inom våra kärnområden. Senia har framgångsrikt hjälpt företag, myndigheter och forskningsinstitut rörande kosttillskott och växtbaserade läkemedel.

0 +
års erfarenhet
0 +
granskningar
0 +
Produkter

Compliance - vägen till trygga affärer

Självklart vill du följa lagstiftning, regler och direktiv både för att ta ditt ansvar på marknaden och för att vara compliant. Med nya, mer omfattande och ständigt föränderliga lagar och regler på marknaden är det en utmaning att identifiera och kontrollera risk på ett effektivt sätt. Men att uppnå compliance handlar inte bara om att följa myndigheters krav. Att göra affärer med fel motpart kan innebära finansiella risker och negativ publicitet. 

Compliance - Att tolka och följa reglerna

Satsa på rätt produkt

Med experttjänsten “Compliance” får du en kvalitetskontroll där vi granskar din märkning eller marknadsföring.

Granskning av märkning & marknadsföring

Är du osäker på om din märkning eller marknadsföring är korrekt? Det är inte så konstigt. Det är många regler att hålla reda på och man blir lätt hemmablind när man granskar sina egna texter. Felaktig märkning eller marknadsföring kan även bli en kostsam historia. Lämna granskningen till oss istället så talar vi om vad du behöver justera innan du beställer förpackningsmaterial eller marknadsför din produkt.

Experttjänsten "Compliance"

Kosttillskott ska märkas med ett antal obligatoriska uppgifter. För kosttillskott kan företagare även ge annan, frivillig information i märkningen. Närings- och hälsopåståenden om ingredienser eller ämnen i kosttillskott är exempel på frivilliga uppgifter. Om sådana påståenden görs på märkningen i reklamen måste reglerna för närings- och hälsopåståenden följas. Givetvis säkerställer vi även att dessa påståenden är korrekta. 

Tjänsten passar dig;

Experttjänst: Compliance

Expert

Senia Johansson, Ph.D.(Pharm)

Tjänst

Granskning av regelefterlevnaden för din produkts märkning eller marknadsföring

Upplägg

Enstaka artwork, löpande och/eller projektbaserade uppdrag

Våra andra paketerade experttjänster

Låt oss hjälpa dig att göra rätt från början!

Faq

Vanliga frågor

Företaget skickar det som ska granskas i en word-fil eller en pdf-fil till CatchWell. Önskas bedömning av fallande ordning i ingredienslistan krävs en bifogad produktspecifikation där mängderna framgår.

CatchWell granskar och ger förslag på justeringar samt förbättringar direkt i bifogat dokument som sedan skickas tillbaka till företaget. Om företaget önskar en förnyad granskning efter justeringsrekommendationer så ingår två omgranskningar i paketpriset. Granskningen omfattar inte granskning av lagligheten av innehåll (se även Experttjänst “Klassificering”)

Senia har mer än 25 års erfarenhet från olika roller inom forskning, myndighet, branschorganisation och företag och har arbetat såväl som specialist som chef med fokus på vetenskapliga och regulatoriska frågeställningar för växtbaserade läkemedel och kosttillskott. Det omfattar områden som produktutveckling, kvalitet, säkerhet, effekt och produktinformation inklusive marknadsföring.

Efter att vi fått information om uppdraget från dig och gemensamt diskuterat upplägget och behov tar vi gärna fram en offert.

Har du fler frågor?

Fyll i och skicka formuläret nedan.